In gesprek met Albert Walrave

Het is een mooie, zomerse ochtend als ik aanbel bij Albert in de Groenewaal, waar hij sinds 2005 met Renée woont. We besluiten om in de prachtige achtertuin te gaan zitten, waar we eerst van het weer, het uitzicht en de koffie genieten.

Albert is geboren in het Zeeuwse Gravenpolder, even ten zuiden van Goes. Nadat hij het Chr. Lyceum voor Zeeland (leuk detail: hij zat daar 1 klas onder Balkenende….) doorlopen had, ging hij naar de Pedagogische Academie in Middelburg. Hij moest toen kiezen tussen “gaan varen”, “motoragent worden” of “voor de klas gaan staan”. Een korte vooruitblik: hij hoefde niet echt te kiezen!
Hij solliciteerde eerst op een baan bij het onderwijs in Capelle aan de IJssel, waar voor 4 maanden een leerkracht werd gevraagd. Eigenlijk vond hij dat te kort, maar zijn vader zei nog: “Probeer het nou maar, je weet maar nooit hoe het balletje rolt…!” Hij kreeg die baan en is er 25 jaar gebleven! Eerst als leerkracht, vervolgens als adjunct directeur en later als directeur. Hij is nog steeds bij het onderwijs werkzaam als directeur van een basisschool in Krimpen aan de IJssel.
Renée is in Vlaardingen geboren en heeft enkele jaren in Lexmond gewoond. Ze begon haar loopbaan als douanier, maar vond het zo leuk om door te leren dat ze na een studie het personeelsbeleid bij de douane kon gaan voeren. Na vervolgens nog een HBO en een universitaire opleiding te hebben gevolgd, werkt ze momenteel in Rotterdam als projectmanager bij de douane.

Bij het antwoord op mijn vraag wat zijn hobby’s zijn, komt “de motoragent” weer tevoorschijn, want motorrijden is zijn grote liefde. Hij heeft me verteld hoe hard hij wel eens gereden heeft, maar dat ben ik heel snel vergeten! En ook het “varen” komt terug, want zijn 2e liefde is catamaran zeilen. Hij heeft wereldwijd aan veel wedstrijden meegedaan, onder andere op Curaçao, en er ook verschillende gewonnen. Hij doet nu nog af en toe aan wedstrijden mee, maar dan alleen clubwedstrijdjes in Zeeland, waar zijn catamaran ligt. Met enthousiasme vertelt hij ook over zijn andere sportieve activiteiten: de racefiets, fitness en volleybal.
Al op jonge leeftijd trok hij met zijn vriend de natuur in en hij doet dat nog steeds graag. Hij geniet van de pracht die zich in de natuur ontvouwt en kent de namen van vele vogels. Er vloog net een roofvogel over en feilloos wordt hij door Albert benoemd. En als hij dan nog tijd over heeft, leest hij ook nog graag….

Als alleenstaande ouder heeft hij jaren voor zijn zoon Paul gezorgd. Na 10 jaar een LAT relatie met Renée, ging Paul van school af. Vervolgens ging hij met vrienden in Rotterdam-Zuid wonen, nadat zij het huis in Ambacht hadden gekocht. Zij vinden het een leuk dorp en ze wonen hier met plezier.

In 2005 was hij toevallig in de Dorpskerk bij een dienst van wijk centrum. Hij vond het een goede preek en was onder de indruk van de gezellige ontvangst tijdens het koffie drinken erna. Toen de Ark er kwam, ging hij mee en nam de coördinatie van de contactpersonen op zich, wat hij nog steeds met volle inzet doet. Als ik vraag hoe dat nu gaat, zegt hij dat er nog wel wat verbeteringen doorgevoerd kunnen worden binnen die werkgroep. Vanuit de kerkenraad heeft men dit ook gezien en wordt het prima opgepakt.
Hij was blij toen we een eigen predikant kregen en luistert graag naar de preken van onze voorganger omdat die tot denken aanzetten en je toch je eigen invulling mag hebben. Het koffiedrinken na de dienst is er ook één die we erin moeten houden, omdat dat de contacten onderhoudt en versterkt.

Nadat ik de motor gezien en bewonderd heb (en in mijn hart blij ben dat ik een fiets heb….), bedank ik hem voor het gezellige gesprek en fiets rustig naar huis door een zonovergoten Ambacht.Gerelateerd:


 

Nieuwsbrief Ark op koers • Snel contact:

  06 - 383 041 09


  E-mail: ds@dearkonline.nl

 •  
 • Kerkdiensten:

  Elke zondag 10:00 uur


  Adres: Olijfgaarde 12 Hendrik Ido Ambacht

 •  
 • Collectebonnen:

  Bestel collectebonnen

 •  
 • Volg De Ark op:

   


 •