In gesprek met de familie Goud

Het is al bijna kinderbedtijd als ik aan de gezellige grote tafel schuif van het gezin van Frans en Diana Goud. Diana is bij de regelmatige ARK-ganger een bekend gezicht vanwege haar inzet voor de kinderkerk.
Frans uit Bleskensgraaf en Diana uit Lekkerkerk hebben elkaar leren kennen via een neef van Frans. Als getrouwd stel woonden zij in Nieuw Lekkerland en zijn van daaruit een kleine 7 jaar geleden neergestreken aan de Witte de Witstraat in Hendrik Ido Ambacht om dichterbij het werk van Frans te wonen. Frans werkte toen bij Brands in/op Rijsoord maar intussen is het bedrijf verhuisd naar Brabant. Dat is echter geen reden om weer te gaan verhuizen want zij hebben in Hendrik Ido Ambacht echt hun stek gevonden.
Hun gezin telt drie kinderen; Emma (9), Floortje (7) en Tim (4). De kinderen steken desgevraagd niet onder stoelen of banken hoe leuk ze het vinden om naar de kinderkerk te gaan. Vooral het knutselen vinden ze er erg leuk om te doen en ook om dat samen met vriendjes te doen.
Wat dat betreft lijken ze op hun ouders want Frans houdt van klussen (en vissen) en Diana van tekenen. De creatieve aard komt ook tot uiting in hun verzorgde woning waar ze steeds een ander onderdeel van het huis grondig onder handen hebben genomen of nog willen gaan nemen.
Diana’s dagen zijn als fulltime moeder van drie jonge kinderen natuurlijk goed gevuld en ook maakt ze in avonduren op regelmatige basis tijd vrij voor bezigheden rondom de kinderkerk of voor deelname aan “Kijk Op Geloof”.
Ze verteld dat ze destijds eigenlijk toevallig bij de ARK zijn beland omdat de regeling die er destijds heerste rondom de diensten in de Dorpskerk hen niet helemaal duidelijk was toen zij net in Hendrik Ido Ambacht kwamen wonen. Zo kwam ze dus de ene zondag deelnemen aan een dienst van de Dorpskerk en bleek er op een andere zondag een dienst van Kerk Centrum, nu ARK, te zijn. (redactie klopt deze omschrijving?) . Het werd zo duidelijk waarbij zij zich qua geloofsbeleving het meest “thuis” voelden.
Als een groot goed benoemen beiden de hartelijkheid en belangstelling die ervaren werd en word in de ARK. Er zijn ook eigenlijk geen zaken te melden die van hen verbetering behoeven al is Diana blij als de voor de kinderkerk besproken verbeteringen op de laatste gemeenteavond doorgang zullen vinden. Ook vinden moeder en dochter Emma het belangrijk dat er ook op de oudere groep van de kinderkerk geknutseld kan worden en dat daarvoor geschikte materialen voorhanden zijn.
Na ons best te hebben gedaan om met enigszins ondeugdelijk materiaal toch een gezellig familieportret voor de website neem ik afscheid van dit leuke gezin die er mede voor zorgen dat er op zondagen zoveel gezamelijke warme momenten door ARK-bezoekers ervaren worden als de kinderen naar de kinderkerk gaan en terugkomen.Gerelateerd:


 

Nieuwsbrief Ark op koers • Snel contact:

  06 - 383 041 09


  E-mail: ds@dearkonline.nl

 •  
 • Kerkdiensten:

  Elke zondag 10:00 uur


  Adres: Olijfgaarde 12 Hendrik Ido Ambacht

 •  
 • Collectebonnen:

  Bestel collectebonnen

 •  
 • Volg De Ark op:

   


 •