In gesprek met de heer en mevrouw Dijkshoorn-Vlot

Sinds 2002 wonen zij in H-I-Ambacht aan de Avelingen heel erg naar hun zin, maar zij missen wel een balkon, dit proberen zij te compenseren door er op uit te trekken met de caravan, die dan op een of ander mooi plekje gezet wordt waar zij volop van het buitenleven kunnen genieten.
Mevrouw Dijkshoorn werd geboren op 28 maart 1926 , na haar zijn nog twee jongens geboren, in Rotterdam-Kralingen. Op haar 8e jaar is het gezin verhuisd naar Hillegersberg.
Zij heeft 3 ½ jaar als telefoniste gewerkt bij de PTT en daarna 6 ½ jaar bij de RET. In haar huwelijk heeft zij nog een half jaar haar opvolgster ingewerkt en is toen gestopt .
In de oorlog zijn er vooral in Rotterdam veel verschrikkelijke dingen gebeurd, waarvan zij zich nog veel herinnert.
Meneer Dijkshoorn werd op 21 april 1932 geboren, ook als oudste van een gezin dat bestond uit 3 jongens en 2 meisjes in Schiebroek. In 1938 verhuisd naar Hillegersberg, vader was melkhandelaar.
Hij is begonnen bij Pa in de zaak, maar na 3 jaar daarmee gestopt, omdat dat niets voor hem was.Hij heeft 2 jaar de mulo gedaan, maar leren was niets voor hem. Op het Arbeidsbureau werd hij getest en de uitkomst was: techniek. Naar de Rijkswerkplaats waar mensen konden worden omgeschoold en daar werd in recordtijd (9 maanden) de cursus bankwerker en de draaierscursus gedaan. Daarna 1 jaar in de draaierij gewerkt en toen naar militaire dienst in 1953, in totaal 3 jaar waarvan 1 jaar als beroeps: wachtmeester.
Zij hebben elkaar leren kennen via de padvinderij, het was liefde op het eerste gezicht. In eerste instantie vonden de ouders van Jan zijn meisje veel te oud voor hem, maar dat is helemaal goed gekomen en zij zijn inmiddels al meer dan 55 jaar gelukkig getrouwd. Beide kregen vier kinderen waarvan 2 jongens en 2 meisjes en inmiddels zijn er 12 kleinkinderen.
Beiden hebben lange tijd leiding gegeven bij de padvinderij later ook de scoutinggroep van het Leger des Heils. Met veel plezier hebben zij dit werk gedaan. Later ook als secretaris en adviseur. Eenmaal per jaar mag er per afdeling van het Leger des Heils een penning worden uitgereikt aan iemand die zich sterk heeft ingezet , en die eer viel Jan te beurt in 1987, hij kreeg de penning met daarop de beeltenis van William en Catherine Booth uit handen van het hoofd van het Leger des Heils in Nederland.
In januari 1955 zijn zij getrouwd en door de woningnood eerst nog zijn gaan inwonen bij de ouders van mevrouw en later bij de grootouders. Weer later kregen zij dan eindelijk zelf een huis toegewezen in Dordrecht, waar Jan intussen al jaren werkte in een bedrijf van dieselmotoren Voortstuwingstechniek , daar heeft hij tot aan zijn pensionering (65 jaar) met veel plezier gewerkt, de laatste 10 jaar als fulltime instructeur.
Jan is ook jarenlang Sinterklaas geweest bij de zaak en later op de lagere school waar de schoondochter les gaf.
Zij komen niet vaak naar de kerk, maar kijken elke zondag naar de EO.
De kerstviering voor de ouderen wordt door hen zeer gewaardeerd.Gerelateerd:


 

Nieuwsbrief Ark op koers • Snel contact:

  06 - 383 041 09


  E-mail: ds@dearkonline.nl

 •  
 • Kerkdiensten:

  Elke zondag 10:00 uur


  Adres: Olijfgaarde 12 Hendrik Ido Ambacht

 •  
 • Collectebonnen:

  Bestel collectebonnen

 •  
 • Volg De Ark op:

   


 •