In gesprek met de heer en mevrouw Put

Op de dag van ons gesprek word ik uiterst hartelijk ontvangen door mevrouw (Adrie) en de heer Put (Cees), ongetwijfeld voor velen zeer vertrouwde en bekende gezichten in onze Ark. Immers Cees heeft onze gemeente jaren mogen dienen in de functie van ouderling. Dit werk heeft hij overigens zeer veel jaren met plezier gedaan, zo ongeveer hun hele huwelijk heeft Cees in Heijplaat én in ons Ambacht wel in de kerkenraad gezeten. In diverse functies zowel als diaken, ouderling en kerkvoogd alsook in de centrale kerkenraad. Het vrijwilligerswerk ligt hen beiden na aan het hart. Adrie heeft ook in diverse besturen een functie vervuld vooral bij de diverse koren, waar zij beiden ook graag hun stem lieten (en laten) horen.

Om even bij het begin te beginnen: Cees, geboren in 1935, komt uit een gezin van 4 kinderen, twee broers en een zus. Hij ging na de lagere school naar de ambachtsschool waar hij een meubelmakeropleiding van 4 jaar volgde en daarna nog 4 jaar de avondvaktekenschool deed. Jammer genoeg was er, toen hij deze opleidingen met goed gevolg had afgerond geen werk te vinden in deze branche. Toen is hij op de Rotterdamse Droogdok Maatschappij (R.D.M) terechtgekomen. Daar heeft hij het vak scheepsbeschieten geleerd. Na een tiental jaren dit vak met veel plezier uitgeoefend te hebben op nieuw gebouwde schepen o.a. op ss. Rotterdam kwam de klad er in en moest er omgeschoold worden. Daarna is Cees in de staalindustrie terecht gekomen als lasinspecteur. Hierbij kan een keurig geordende map met de diverse diploma’s getoond worden. Bij de R.D.M. werd ook de eerste kernreactorvat gemaakt, die nu buiten gebruik is gesteld. In 1984 moest er heel hard worden ingegrepen omdat er geen werk meer was en ook Cees werd toen ontslagen, wat na 32 jaar trouwe dienst wel heel erg hard aankwam. Hij kwam een jaar thuis te zitten, maar daarna kon hij terecht bij een ander inspectiebedrijf waar hij nog 16 jaar heeft gewerkt. Hij is voor dit inspectiebedrijf ook diverse keren aan het werk geweest op booreilanden, waar hij per helikopter naar toe werd gebracht en er zo ook weer vanaf werd gehaald.

Adrie komt uit een gezellig groot gezin van 10 kinderen, zij is de middelste. Geboren in 1938. Vader had een kruidenierswinkel en waterstokerij. Na de lagere school bezocht zij de huishoudschool en daarna nog 2 jaar de opleiding tot huisnaaister gevolgd. Maar toen moeder ziek werd (longontsteking) kwam zij naar huis en stak daar goed de handen uit de mouwen.

Cees groeide op in Rotterdam (Tarwewijk) en Adrie in Charlois. Ook de oorlog meegemaakt, de para’s zien landen en de bombardementen. Vooral de laatste oorlogsjaren hebben veel indrukken nagelaten.

Via het I.J.E. koor hebben deze twee elkaar leren kennen. In 1958 getrouwd (dus intussen al meer dan 52 jaar gelukkig met elkaar) op Heijplaat gaan wonen, maar dan natuurlijk wel ín gaan wonen vanwege de woningnood op een leuke bovenwoning. Na de geboorte van de twee oudste kinderen kregen ze een eigen huis. Zij kregen 1 dochter en 3 zoons.

Inmiddels zijn zij trotse grootouders van 8 kleinkinderen en sinds mei dit jaar ook al een achterkleinkind.

Zij hebben 44 jaar op Heijplaat gewoond, maar de wijk veranderde heel erg en zij zijn toen na de pensionering van Cees in 2002 naar Ambacht gekomen, waar ook een zoon en al meer familie woonden. Daar hebben zij nog nooit spijt van gehad.

Al met al zijn het twee hardwerkende mensen die ook op het gebied van vrijwilligerswerk hun sporen hebben verdiend. Hun gezamenlijke hobby is zingen, zingen, zingen. Jawel, zij zingen nog steeds heel graag hun lied mee in o.a. Het Hervormd Sangcoor, op het koor van de Groote Lindt, Excelsior en natuurlijk ook nog in hun eigen familiekoor.

Het kerkgaan wordt wekelijks als een feest ervaren, vooral ook het grote aantal kinderen dat in de dienst aanwezig is steelt hun hart. Het kerkelijk leven is in vergelijking met Heijplaat wel heel anders: daar is het jammer genoeg heel erg teruggelopen terwijl hier de diensten zo heel goed bezocht worden. Ook het leerhuis wordt door hen zeer gewaardeerd. Al met al een zeer positief stel mensen, dat het juist ook hier bij ons in De Ark heel goed naar de zin heeft.

Bedankt voor uw vertrouwen en het prettige gesprek.Gerelateerd:


 

Nieuwsbrief Ark op koers • Snel contact:

  06 - 383 041 09


  E-mail: ds@dearkonline.nl

 •  
 • Kerkdiensten:

  Elke zondag 10:00 uur


  Adres: Olijfgaarde 12 Hendrik Ido Ambacht

 •  
 • Collectebonnen:

  Bestel collectebonnen

 •  
 • Volg De Ark op:

   


 •