In gesprek met de heer (Jan) en mevrouw (Annie) van Aalsburg

Jan en Annie van Aalsburg zijn ongeveer twaalf jaar geleden vanuit Rotterdam (Pendrecht) naar Hendrik-Ido-Ambacht gekomen. In Rotterdam was het leefklimaat zo veranderd, dat zij liever wilden verhuizen naar het dorp waar ook hun dochter woont. In hun huis in Ambacht, aan de Avelingen, hebben zij het sindsdien prima naar hun zin.
Jan komt uit een gezin dat bestond uit vader, moeder, zus en hijzelf. Hij is veertig jaar in dienst geweest van de gemeente Rotterdam, van 1948 tot 1988, voor het onderhoud aan al het rollend materieel. In de loop van zijn carrière is hij opgeklommen tot opzichter. Zijn werk heeft hij altijd met veel plezier gedaan, met name omdat hij goed kon opschieten met de groep mensen waarmee hij werkte. Hij herinnert zich dat er destijds nog veel gezongen werd tijdens het werk.
Annie komt uit een groot gezin van tien kinderen: vijf jongens en vijf meisjes. Ze heeft een tweelingbroer Jan, die al jong naar Canada is geëmigreerd. Annie heeft voordat ze trouwde bij de Nationale Levensverzekeringsbank gewerkt, waaraan zij leuke herinneringen bewaart. Daarna is zij naar het woninginrichtingbedrijf ‘De Klerk en Zn.’ gegaan, waar zij een administratieve functie had. Ook daar heeft ze al die tijd met veel plezier gewerkt. Vorig jaar konden Annie en haar tweelingbroer voor het eerst sinds tweeënvijftig jaar hun gezamenlijke verjaardag vieren, toen hij overkwam naar Nederland.
Annie en Jan zijn inmiddels al meer dan vijftig jaar gelukkig getrouwd en zij hebben een dochter, Elize. Ook hebben ze een kleindochter en een kleinzoon. Annie leest veel, is een computerfanaat, borduurt graag (o.a. Hardanger) en ook patchwork is een grote hobby van haar. Zij heeft een prachtige grote sprei gemaakt van patchwork waaraan zij ongeveer anderhalf jaar heeft gewerkt. Dit is werkelijk een pronkstuk.
De onderlinge contacten binnen hun beider families zijn altijd heel goed gebleven. Zo ontstond een kwart eeuw geleden, op het 60-jarig bruiloftsfeest van de ouders van Annie, spontaan een familiekoor, dat nog steeds iedere maand repeteert. Bij deze koorrepetities wordt dan natuurlijk gezellig bijgekletst en worden foto’s uitgewisseld. Dit familiekoor heeft al in veel kerkdiensten gezongen in heel Rotterdam en ook al eens bij ons in De Ark.
Al vanaf hun komst naar Ambacht horen Jan en Annie bij De Ark (toen nog Centrum). Zij voelen zich hier heel goed thuis en zijn blij met zoveel jeugd in de kerk. Annie heeft vroeger veel tijd besteed aan clubwerk voor jongeren. Het lopend avondmaal ervaren zij als heel mooi. Dankbaar zijn zij voor de goede opkomst, vooral nu we weer een eigen predikant hebben die zij vooral positief waarderen om de duidelijke manier van uitleg in de preken.Gerelateerd:


 

Nieuwsbrief Ark op koers • Snel contact:

  06 - 383 041 09


  E-mail: ds@dearkonline.nl

 •  
 • Kerkdiensten:

  Elke zondag 10:00 uur


  Adres: Olijfgaarde 12 Hendrik Ido Ambacht

 •  
 • Collectebonnen:

  Bestel collectebonnen

 •  
 • Volg De Ark op:

   


 •