In gesprek met de heer (Wim) en mevrouw ( Jannie ) van der Steen

Wim komt van oorsprong uit Bolnes en Jannie uit een klein dorpje in de buurt van Zwolle. Geen vanzelfsprekendheid dus dat hier een ontmoeting uit voort zou vloeien. Zij ontmoetten elkaar op een reünie in Bolnes n.a.v. een vakantie van de jongeren vereniging. De reünie werd georganiseerd door ds Sinke en Wim hielp daarbij. Hier bloeide de liefde op. Er kwam een huwelijk uit voort dat in 1969 gesloten werd.

De eerste 4 jaar van hun huwelijk woonden Jannie en Wim in Ridderkerk, waar Wim werkzaam was in het onderwijs en Jannie met veel plezier in de bibliotheek werkte.
In 1973 werd Wim hoofd der School op “de Bron” in H. I. Ambacht.
Zij kregen drie zoons, Hans, Ruben en Marnix. Fijn is het dat zij alle 3 nog in Ambacht wonen. Zo kunnen Wim en Jannie ook regelmatig op hun 3 kleinkinderen, Senna, Kira en Quinn, passen.

Wim en Jannie zijn nu beiden met pension. Een lang werkzaam leven hebben zij erop zitten. Jannie heeft 38 jaar in de bibliotheek gewerkt en een heel mooi afscheid gevierd. Wim is 40 jaar werkzaam geweest in het onderwijs, waarvan de laatste 8 jaar als bovenschools directeur. Ook hij kijkt met veel plezier terug op zijn werk.
Zij besloten samen een punt achter hun werkzame leven te zetten en te gaan genieten van nieuwe, gezamenlijke activiteiten. Zo bridgen ze graag samen en ook hebben zij lange tijd geskied. Jannie fietst en knutselt graag en Wim verzorgt nog hand- en spandiensten bij voetbalvereniging ASWH.

Hoe zijn zij bij “de Ark “terecht gekomen?
In 1977 kwamen zij wonen in een nieuwbouw wijk “de Krommeweg” . In die wijk waren nog geen kerkelijke activiteiten. Die concentreerden zich vooral in het oude gedeelte van Ambacht. Samen met een groep betrokken buurtbewoners namen Wim en Jannie het initiatief tot maandelijkse diensten in Bekestein, hierin gesteund door ds Kronenburg. Het heeft er toe geleid dat de toenmalige kerkeraad besloot allerlei financiële activiteiten te gaan opzetten om te komen tot een eigen gebouw voor wijk Centrum en dan het liefst in de nieuwe wijk. Uiteindelijk is dat De Ark geworden die neer gezet is op de rand van Krommeweg en Volgerlanden. Jannie en Wim zijn een tijd lang beiden actief betrokken geweest bij allerlei acties om geld in te zamelen.

Als ik naar de positieve dingen van onze gemeente vraag, noemen zij het geheel van de Gemeente. Er is eigenlijk niets negatief. Zij zijn erg blij met het enthousiasme van de voorganger. Hij draagt dit ook uit. Ook waarderen zij de ruimte die er binnen de gemeente is voor ontmoeting en het uitwisselen van verschillende meningen. Het is fijn om te merken dat men elkaars mening respecteert.
Het is mooi om te zien dat er in een wijk die nog sociaal gevormd moet worden, een plek, een middelpunt, is gekomen waar mensen die geloven, elkaar kunnen ontmoeten wanneer zij dat willen.
Wim en Jannie voelen zich hier prima thuis.Gerelateerd:


 

Nieuwsbrief Ark op koers • Snel contact:

  06 - 383 041 09


  E-mail: ds@dearkonline.nl

 •  
 • Kerkdiensten:

  Elke zondag 10:00 uur


  Adres: Olijfgaarde 12 Hendrik Ido Ambacht

 •  
 • Collectebonnen:

  Bestel collectebonnen

 •  
 • Volg De Ark op:

   


 •