In gesprek met Eline van der Pol

Het gesprek vindt plaats op een heel warme zomeravond als Eline net terug is van een heerlijke vakantie in de Vogezen
Eline is geboren in Hendrik Ido Ambacht in een hecht en muzikaal gezin.Haar ouders zijn actief op sociaal en kerkelijk gebied,vroeger in wijkgemeente Elim en tegenwoordig in wijkgemeente Dorp.Vader is inmiddels met pensioen en moeder werkt in het uitvaartcentrum.
Eline heeft een oudere broer,Johan,die in het verleden als organist meewerkte aan de diensten van wijk Centrum en een oudere zus,Anja,die met haar kinderen lid is van De Ark.

Na de middelbare school volgde zij de HBO-opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening en uit een stage bij De Merwebolder in Sliedrecht vloeide na enige tijd een vaste aanstelling als activiteitenbegeleidster voort.Ze werkt er met veel plezier met mensen met een verstandelijke beperking en haar creativiteit en nuchterheid komen daarbij goed van pas.
Naast haar”gewone”baan heeft zij samen met zus Anja al jaren een internetwinkel -Elanhobby-waar alle benodigdheden voor het maken van kaarten te koop zijn.
Met het maken van kaarten en sieraden,het orgelspelen en de tijd die zij met veel genoegen besteedt aan haar neefje en nichtje zijn haar vrije uren al gauw gevuld.

Toen wijk Centrum dringend organisten nodig had werd ook Eline benaderd.Zij speelde al in”Dorp”en zo kwam het dat ze in de dorpskerk na de vroege dienst achter het orgel bleef om door te gaan bij de dienst van half elf.Ook in Zwijndrecht bespeelde zij in verschillende gemeenten het kerkorgel.

In Zwijndrecht vond zij een leuk appartement en toen zij dat begin 2008 betrok heeft zij bewust gekozen voor wijkgemeente De Ark omdat ze zich daar thuis voelt.
Het spelen in andere gemeenten heeft ze opgegeven om vaker als gemeentelid de diensten te kunnen meemaken,want als organist ben je toch gefocust op je eigen bijdrage aan de dienst.
Bij het orgelspel kan ze altijd rekenen op de assistentie van haar neefje Robin die feilloos de knoppen bedient.
Eline maakt deel uit van de commissie Liturgie en Eredienst en één keer in de drie weken werkt zij de liturgie uit en zorgt zij dat alle mensen die in de dienst een taak hebben tijdig over de juiste informatie beschikken.

Als organiste,maar ook als kerkganger,vindt zij het zingen een van de fijnste dingen in De Ark.Zij is blij met het brede cursusaanbod en waardeert de openheid waarmee naar verschillende meningen wordt geluisterd.
Zij vindt het belangrijk dat ook de kinderen zich thuisvoelen in de gemeente en ze hoopt dat we, ook als de gemeente groeit , ons geloof zullen verdiepen en het gevoel van verbondenheid zullen bewaren.

Op de vraag of ze nooit bang is om fouten te maken antwoordt zij met een brede lach:
“Nee hoor ,want als ik fout speel zingt iedereen gewoon fout mee!”Gerelateerd:


 

Nieuwsbrief Ark op koers • Snel contact:

  06 - 383 041 09


  E-mail: ds@dearkonline.nl

 •  
 • Kerkdiensten:

  Elke zondag 10:00 uur


  Adres: Olijfgaarde 12 Hendrik Ido Ambacht

 •  
 • Collectebonnen:

  Bestel collectebonnen

 •  
 • Volg De Ark op:

   


 •