In gesprek met familie Peusken-Bol

Familie Peuskens-BolEgbert Jan en Heidi Peusken-Bol zijn met hun kinderen Rutger en Julianne zeker geen onbekende gezichten in de Ark. Egbert Jan bespeelt met gevoel de dwarsfluit in de muziekgroep, die regelmatig tijdens diensten een muzikale bijdrage levert. Heidi was jaren eerder al ouderling en kinderkerkmedewerker. Julianne draait regelmatig mee met de kindercrèche.
Heidi Bol is een geboren en getogen Ambachtse. Vanwege de betrokkenheid van haar ouders met de ontstaansgeschiedenis van onze Ark-gemeente heeft ze de ontwikkeling naar het huidige kerkgebouw meebeleefd. Daarover later meer.

Ruim twintig jaar geleden was er nog sprake van diensten gehouden in de Dorpskerk. Mooie herinneringen hebben Egbert Jan en Heidi aan hun trouwdienst, destijds door ds. Van Manen geleid.
Ze leerden elkaar kennen in Scheveningen. Egbert Jan heeft zijn roots in Deventer liggen en is in Haren (Gr) opgegroeid. Hij heeft de opleiding Elektrotechniek (specialisatie: modelvorming en regeltechniek) afgerond aan de Universiteit Twente.
Hij heeft zijn Heidi gevolgd in haar voorkeur voor wonen in Hendrik-Ido-Ambacht, waar ze een woning aan de Breedeweer betrokken en nog altijd woonachtig zijn.
Julianne (20) en Rutger (18) werden hier geboren en zijn opgegroeid met grootouders Bol dicht in de buurt. Dat was fijn want zij hebben jarenlang ook willen oppassen op de dagen dat Heidi en Egbert Jan gelijktijdig aan het werk waren.

Heidi is al zo’n 30 jaar werkzaam als fysiotherapeute –grotendeels voor de Lelie Zorggroep/locatie Pniël aan de Oudedijk in Rotterdam. Haar fysiotherapeutisch werkterrein beslaat: revalidatie, zorg rond chronische beademingspatiënten en palliatieve zorg.
Ze vertelt dat ze veel voldoening en bezieling uit haar werk weet te halen. Er komen veel facetten van het menselijk bestaan in voorbij. Gezondheidsproblemen, zowel acute als chronische fysieke problemen, zorgen ervoor dat patiënten in hun dagelijkse zelfstandigheid worden getroffen. Revalidanten letterlijk en figuurlijk weer op de been helpen is zeer dankbaar werk. Maar ook het begeleiden van palliatieve patiënten zodat ze meer comfort beleven in de laatste fase van hun leven, geeft veel voldoening. Het met compassie kunnen leveren van deze zorg- en persoonsgerichte aandacht als fysiotherapeute én christen maakt haar werkzaam bestaan bijzonder en passend.

Egbert Jan werkt nu als functioneel beheerder van software bij de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam (zie deze rol als partner van de gebruikers en ‘makelaar’ tussen wat de VU wil en de IT kan). Zijn werk vereist klantencontact en inleveringvermogen om gerichte toepassing te waarborgen in software, documentatie en kennisoverdracht aan gebruikers. Daarvoor moet hij wel vrijwel dagelijks per trein naar Amsterdam-Zuid forenzen maar daarover maakt hij zich maar niet sappel. Muziek is zijn grote hobby en hij vertelt ook met plezier onlangs weer de draad te hebben opgepakt als fluitist bij het Ridderkerks Symfonieorkest.

Julianne zit inmiddels in het 3e jaar rechten aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ze hoopt er een master in strafrecht te kunnen gaan afronden. Haar studie slokt veel tijd op, ze speelt graag korfbal en daarnaast brengt ze graag tijd door met haar vriend en haar vriendengroep.

Rutger hoopt eveneens op de Erasmus Universiteit terecht te komen, heeft last-but-not-least gekozen voor een studie psychologie en nu maar hopen dat hij toegelaten wordt i.v.m. de vele aanmeldingen. Maar eerst dit jaar het VWO-6 op het Develstein College afronden. Hij zegt zich goed raad te weten met een controller in zijn handen (lees “gamen”) en is verder sportief als basketballer.Gerelateerd:


 

Nieuwsbrief Ark op koers • Snel contact:

  06 - 383 041 09


  E-mail: ds@dearkonline.nl

 •  
 • Kerkdiensten:

  Elke zondag 10:00 uur


  Adres: Olijfgaarde 12 Hendrik Ido Ambacht

 •  
 • Collectebonnen:

  Bestel collectebonnen

 •  
 • Volg De Ark op:

   


 •