In gesprek met Gertjan en Lisette van Diggelen

Op de grens van Zwijndrecht, maar toch nog net in de Volgerlanden van Hendrik-Ido-Ambacht wonen Gertjan en Lisette van Diggelen met hun 3 kinderen Gerben van 6, Daan van 5 en José van (bijna)4.

Gertjan is een echte Ambachter en na zijn schooltijd op de Regenboog (waar hij eens een kastanje in de grond stopte die ontkiemde en nu als boom nog in de Tweestroomtuin staat. Hoe lang nog?) ging hij naar Develstein en de Hogere Laboratoriumschool . Na zijn studie en enkele technische bedrijven, kwam hij bij Stedin Meetbedrijf terecht, waar hij al 3 jaar met plezier werkt.

Lisette heeft haar jeugd doorgebracht in Barendrecht. Na de Ichtus PABO kreeg zij hier een baan op basisschool de Tweestroom. Zij kocht een flatje in Ridderkerk, waar zij met plezier woonde.

Nu was zij bevriend met Carolien die van de korfbal nog een vrijgezel kende, die zich samen met haar man Jaap het wel en wee van ons jeugdcentrum aantrok. Er werden e-mail adressen uitgewisseld en zo kwam het dat er op Koninginnedag 2001 ’s morgens nog niets was en ’s middags verkering. Op zo’n drukke Koninginnemarkt loop je niet alleen en de week erna kregen ze vaak de vraag “Wie was dat?” En zo is het gekomen….

Als het gesprek op het hervormd jeugdcentrum komt, wordt Gertjan enthousiast en vertelt wat hij hier allemaal gedaan heeft: onder andere clubleiding van de 12-15 jarige groep “Shortcut to the Bible”, kampen, het jaarlijkse volleybaltoernooi en momenteel coacht hij de leiding en ondersteunt die waar nodig en vormt zo een schakel tussen bestuur en leiding. Het jeugdcentrum is er voor alle drie de hervormde gemeenten in Ambacht, zegt hij en dat is goed, want dan leert de jeugd elkaar kennen en ook om met verschillen om te gaan. (Een tussendoortje: “Vanuit de Ark kunnen we eigenlijk wel leiding gebruiken!”) Naast het HJC squasht hij en loopt op donderdag graag hard.

Bij Lisettes hobby’s ligt haar gezin op één en als ze tijd heeft leest ze graag en op een mooie zomeravond is skaten favoriet. Op dit moment volgt ze een cursus tekenen, eigenlijk voor ontspanning, maar er komen ook ideeën voor haar klas vandaan.

Lisette komt oorspronkelijk uit de gereformeerde kerk en Gertjan uit Dorp, maar sinds hun huwelijk in januari 2003 wonen ze in de Volgerlanden en kerken ze met plezier bij ons in de Ark. Lisette houdt van zingen en vindt het fijn als er in de dienst veel gezongen wordt. Ook de afwisseling van orgel, fluit, piano en gitaar vinden ze heel prettig. De kinderen gaan graag naar de kinderkerk. Lisette heeft jarenlang de crèche geregeld, maar wil daar nu mee stoppen, omdat hun kinderen de crèche ontgroeid zijn. Er zal vast wel een nieuwe uitdaging komen!

Na mijn grote mok koffie leeg gedronken te hebben, bedank ik hen voor het gesprek en rijd via Zwijndrecht weer terug naar Ambacht.Gerelateerd:


 

Nieuwsbrief Ark op koers • Snel contact:

  06 - 383 041 09


  E-mail: ds@dearkonline.nl

 •  
 • Kerkdiensten:

  Elke zondag 10:00 uur


  Adres: Olijfgaarde 12 Hendrik Ido Ambacht

 •  
 • Collectebonnen:

  Bestel collectebonnen

 •  
 • Volg De Ark op:

   


 •