In gesprek met Karin Snijders

Karin Snijders

Op een koude herfstavond ben ik op bezoek bij Karin Snijders, een van de lectoren bij De Ark. Samen met haar man Bart en dochter Lu-Lieke woont zij in het hartje van de wijk Kruiswiel van Hendrik Ido Ambacht.

Karin is een geboren en getogen Ambachtse. De lagere school tijd bracht zij door op de Margrietschool nabij winkelcentrum De Schoof. Daarna volgde het middelbaar onderwijs op het Develstein college in Zwijndrecht en aansluitend studeerde zij commerciële economie aan de HES te Rotterdam.

Met een hoop kennis op zak begon zij als 21-jarige aan haar eerste baan bij de KPN als management trainee. Dit was echter geen succes; haar eigen verwachtingen sloten niet aan bij dat van de telecom gigant. Bij Grote Beer Software in Delft -later Exact Software- was dat wel het geval; daar heeft Karin meerdere jaren gewerkt in de buitendienst. Bij Debitel ging zij verder als Salesmanager voor de zakelijke markt. In 2003 besloot zij niet mee te gaan met de reorganisatie van dit bedrijf. Na jarenlang in de zakenwereld gewerkt te hebben nam zij voor 2 jaar een ‘sabbatical’ om het leven eens van een andere kant te bekijken. Toch volgde daarna weer een periode van intensieve deelname aan de arbeidsmarkt, nu als operationeel manager/directeur bij een automatiseringsbedrijf in haar woonplaats. Maar uiteindelijk was de maat vol; sinds 4 jaar werkt Karin vanuit huis als voedings- en gedragscoach. Nu helpt zij dames om af te vallen zonder dieet. Door hen op een andere manier te leren kijken naar zichzelf en hun leven. Ze leert haar cliënten om regie te pakken op hun leven en hun eetgedrag, waardoor ze andere keuzes gaan maken. Keuzes die beter bij hen passen en waardoor ze beter in hun vel komen te zitten. Zo krijgt eten uiteindelijk een hele andere rol in hun leven. ‘Ik ben geen diëtist, eerder een psycholoog!’ grapt zij zelf. Karin doet nu wat zij graag wil; door middel van 1-op-1 coaching en workshops heeft zij het gevoel echt iets voor een ander te kunnen betekenen. Haar zakelijke achtergrond helpt erbij om het werk doeltreffend aan te pakken waardoor er ook tijd is voor hobby/sport, namelijk tennis!

Karin heeft zich met haar gezin in september 2018 aangesloten bij De Ark. Daarvoor waren zij lid van De Open Hof. Haar ouders, zus en zwager zijn daar nog steeds lid. Aan de overstap is een jarenlang proces vooraf gegaan maar spijt hebben ze er niet van. Karin en Bart voelen zich in de Ark meer thuis dan ooit en dochter Ju-Lieke heeft goede vriendschap met haar leeftijdgenootjes.

Bij een kennismakingsbijeenkomst voor nieuwe leden heeft Karin zich meteen opgegeven als lector. Dat gaat haar makkelijk af: ‘Ik zou het elke week wel kunnen doen.’ Bart werd lid van het beamerteam, bij de Open Hof was hij ook actief in die techniek.

Karin is vaak te vinden bij Bijbelkring A waarin de dienst voor de komende zondag voorbereid wordt. Dit wordt als een prettige en leerzame ontmoeting ervaren, en daarnaast geeft het iets extra’s om mee te kunnen bepalen bij de invulling van de dienst. Zo is Gezang 1006, het gezongen ‘Onze Vader’, vaak afkomstig van Karin.

Tenslotte; ‘In de Ark krijg ik een boodschap mee voor “nu”, iets wat vandaag praktisch toepasbaar is, waar ik wat mee kan.’ – aldus Karin.

Met een warm gevoel fiets ik door de kou weer terug naar huis na een fijne kennismaking.Gerelateerd:


 

Nieuwsbrief Ark op koers • Snel contact:

  06 - 383 041 09


  E-mail: ds@dearkonline.nl

 •  
 • Kerkdiensten:

  Elke zondag 10:00 uur


  Adres: Olijfgaarde 12 Hendrik Ido Ambacht

 •  
 • Collectebonnen:

  Bestel collectebonnen

 •  
 • Volg De Ark op:

   


 •