In gesprek met Koos en Gertine v.d. Berg

Deze keer wilde ik eens een echtpaar interviewen die zeer actief meehelpen met vrijwilligerswerk binnen de Ark. En kwam ik uit bij Koos en Gertine v.d. Berg.

Bij binnenkomst moest ik weer eens goed om me heen kijken welke kleuren en accessoires nu weer een grote rol in woonkamer speelden. Want Gertine houdt van kleur in het interieur en verandert dit alles nogal eens. Het is een werkelijk smakelijk ingerichte woning want één van Gertine’s hobby’s is interieur en inrichting.  Behalve dat ze in huis creatief is, is Gertine ook geïnteresseerd in mode. Zij en haar man Koos zien er daarom dan ook altijd goed verzorgd en vaak kleurrijk uit.

Koos en Gertine zagen er lekker ontspannen en gebruind uit wat geen wonder is, want ze waren net terug van een heerlijk verblijf op Kreta.

Koos en Gertine zijn al heel lang lid van de Ark, voorheen wijk Centrum. Ze wonen al 30 jaar inmiddels in Hendrik Ido Ambacht en voelen zich hier erg thuis.

Koos en Gertine komen beide uit Dordrecht en leerde elkaar kennen op de verjaardag van een broer van Koos. Na enige tijd besloten ze te trouwen en gingen ze in Papendrecht wonen. Omdat een zus van Gertine in HIA woonde en daar erg enthousiast over waren besloten Koos en Gertine hier ook naar toe te verhuizen. Ze kwamen terecht op de Olykamp en gingen daarna in De Sandelinghe wonen. Ralph was al in Papendrecht geboren en Tessa werd in HIA geboren.

Koos werkt al bijna 40 jaar bij het UWV, tegenwoordig als medewerker productie & controller op het bedrijfsbureau en Gertine heeft haar reisbureaupapieren gehaald en heeft jarenlang op een reisbureau gewerkt. Daarna heeft ze bij diverse winkels en boetieks gewerkt in de dames en herenmode.

Inmiddels zijn Ralph en Tessa al lang de deur uit en zijn Koos en Gertine al grootouders van Liv en Nova. Ze passen vaak op de kinderen en omdat Liv nu naar school gaat gaan ze nu op vaste dagen oppassen in de woonplaats van Ralph en Karin.

Ik vroeg Koos en Gertine waarom ze gekozen hebben om lid te zijn van de Ark. Beiden voelen zich er heel erg thuis omdat het een gemeente is waar je jezelf kunt zijn en waar je een warm gevoel krijgt. Dat geldt zowel voor de mensen als voor het gebouw.

Koos heeft al vele functies vervuld binnen o.a. de kerkenraad zoals diaken, ouderling, kerkrentmeester, penningmeester en notulist. Momenteel is hij opnieuw één van onze kerkrentmeesters. Gertine is ook in het verleden eens diaken geweest en momenteel is zij begroetingsgastvrouw, contactpersoon en is zij één van de leidsters van de kinderkerk. Gertine zit al jaren bij Emöke op de Bijbelkring waar ze het onderling contact met elkaar heel belangrijk vindt. Ook leert ze er veel van. Koos heeft een aantal jaar op de kring Kijk op Geloof gezeten. Ook hebben ze vaak meegedaan aan cursussen die dominee Piet heeft georganiseerd heeft.

Koos en Gertine zijn trots op ons mooie kerkgebouw wat binnenkort al weer 10 jaar bestaat. Het is licht, ruim en modern en het heeft meerdere ruimtes waar diverse groepen onderdak vinden. Ook vinden ze het fijn dat er een aparte werkkamer voor dominee Piet is en dat er een mooie keuken is. Ze zijn blij dat er nu een eigen kerkgebouw is en dat de gemeente niet meer hoeft te “buren” in de Dorpskerk.

Gertine vertelde mij nog dat ze vorig jaar geopereerd moest worden aan haar hand en toen werkelijk niets zelf meer kon. In die periode heeft ze de betrokkenheid van de gemeente zo fijn ervaren. Zo – zegt ze – hoort een kerkgenootschap te zijn. Ook vindt ze het belangrijk om mee te doen aan de georganiseerde activiteiten want dan leer je mensen kennen. Ze roept daarom iedereen ook op dat als je meer mensen wilt leren kennen binnen de Ark, doe dan mee aan de activiteiten! Ook vinden Koos en Gertine het belangrijk dat er regelmatig gemeenteavonden georganiseerd worden.

Wel vinden Koos en Gertine het jammer dat er zo weinig jeugd in de Ark komt. Gelukkig komen er wel heel veel kinderen (t/m ca. 12 jaar)!

Zo hebben we de avond afgesloten. Zij zijn thuis in de Ark en voelen zich er gelukkig. Die kritische noot is eigenlijk bedacht ik me later meer een soort van bezorgdheid naar de jeugd toe. En dat begrijp ik volkomen.

Vrolijk en blij na zoveel positiviteit ging ik weer huiswaarts.Gerelateerd:


 

Nieuwsbrief Ark op koers • Snel contact:

  06 - 383 041 09


  E-mail: ds@dearkonline.nl

 •  
 • Kerkdiensten:

  Elke zondag 10:00 uur


  Adres: Olijfgaarde 12 Hendrik Ido Ambacht

 •  
 • Collectebonnen:

  Bestel collectebonnen

 •  
 • Volg De Ark op:

   


 •