In gesprek met Marianne Naaktgeboren – Boele

Marianne Naaktgeboren – BoeleOp een zonnige maar toch nog wel frisse ochtend eind augustus klopte ik aan bij Marianne Naaktgeboren – Boele. Want met haar had ik een afspraak gemaakt om haar wat beter te leren kennen en jullie allen daar deelgenoot van te maken door middel van het plaatsen van dit artikel op de website van de Ark.

Jullie kennen haar allemaal wel. Marianne is onze ouderling en samen met Koos v.d. Berg voorzitter van de kerkenraad.

Marianne is getrouwd met Evert en zij hebben 3 kinderen waarvan 2 allang de deur uit zijn en de jongste nog part-time thuis woont. Marianne heeft in het onderwijs gezeten. Op één jaar na heeft zij altijd op De Meander hier in Ambacht gewerkt. Sinds 2 jaar is zij met pensioen en geniet ze met volle teugen van het niet meer moeten, samen met Evert die ook al met pensioen is. Maar ze zitten niet achter de geraniums. Marianne is actief als ouderling in de Ark en is mantelzorger voor haar moeder. Ze is hier best druk mee en heeft zich nog geen dag verveeld sinds ze met pensioen is. Ze gaan ook graag samen een paar daagjes op vakantie en zijn gek op skiën.

Marianne is een echte Ambachtse, alhoewel ze niet hier geboren is maar vanaf haar 6 e jaar in H.I. Ambacht woont. Ze ging als kind met haar ouders naar de Dorpskerk en hoorde dan ook bij wijk Dorp. Toen zij op zichzelf ging wonen in Krommeweg hoorde zij automatisch bij wijk Centrum. Dat beviel goed en ze is er nooit meer weggegaan. Ze heeft nog veel herinneringen aan de tijd dat de Ark er nog niet was. Ze herinnert zich de rommelmarkten en fancy fair die georganiseerd werden om geld op te halen voor de nieuwbouw van een eigen kerkgebouw. Dat kerkgebouw is er gelukkig gekomen zo’n 12 jaar geleden.

Ik vroeg Marianne naar haar mening over het kerkgebouw en was erg onder de indruk van haar antwoord. Het gebouw is naar haar mening niet het allermooiste in Ambacht. ‘Doordat ik weet hoe het er van binnen is, heb ik geen erg in de buitenkant’, zegt ze. ‘Ik voel me erg prettig in De Ark’.

Marianne vindt het ouderlingschap mooi om te doen. De verantwoordelijkheid is groot maar deze wordt gedeeld met een fijne kerkenraad.

Ik vroeg haar ook nog naar haar visie over hoe ze de toekomst voor de Ark zag. Zij hoopt dat er in de toekomst meer spreiding van de taken komt. Dit om onze dominee wat meer te ontlasten. Daar is al een begin mee gemaakt namelijk door het opzetten van het ouderenpastoraat. Dit loopt heel goed. Zij is zeer positief en vol vertrouwen dat mocht het nodig zijn er vanzelf een groep mensen zal opstaan die de Ark zullen dragen.

Als laatste vroeg ik Marianne wat geloof voor haar betekent. Het geeft haar rust zegt ze. Om die rust mag je bidden. Erop vertrouwend dat het uiteindelijk goed zal komen en dat je problemen los kunt laten. Zelf vindt ze dat ze een kinderlijk geloof heeft. Het biedt veiligheid. Daarom houdt ze vast aan hoe ze de bijbel kent.

Het was een zeer boeiend gesprek met Marianne, ik heb haar beter leren kennen en ik hoop ook dat jullie die haar niet goed kennen een beter beeld hebben gekregen door dit interview.Gerelateerd:


 

Nieuwsbrief Ark op koers • Snel contact:

  06 - 383 041 09


  E-mail: ds@dearkonline.nl

 •  
 • Kerkdiensten:

  Elke zondag 10:00 uur


  Adres: Olijfgaarde 12 Hendrik Ido Ambacht

 •  
 • Collectebonnen:

  Bestel collectebonnen

 •  
 • Volg De Ark op:

   


 •