Interview met Arie en Netty van der Giessen

Aan spraakwater ontbreekt het niet als ik Arie en Netty interview in hun gezellige woning aan de Weteringsingel. Hun levensverhaal en dat van hun familie ligt in dit dorp verankerd, is verweven met vele andere Ambachters, en ook hebben zij aan de wieg van de Ark gestaan. Stof genoeg tot praten.
Na een enerverende periode (Arie heeft in 2013 een riskante aorta-operatie ondergaan na zo’n 8 jaar te hebben rondgelopen met een soort tijdbom) genieten zij des te meer van “dat wat er is” met kinderen en kleinkinderen. Onlangs kreeg het interieur van het huis een make-over waar ze dagelijks van genieten en ook kijken ze uit naar fijne fietstochtjes in de komende zomer. Rust en kalmte. Daarmee zijn zij al helemaal tevreden na enerverende levenservaringen. Beiden hebben als kind al vroeg één of beide ouders moeten missen. Dit en de gevolgen daarvan zijn als een rode draad in ‘t leven.
In het jeugdcentrum liet begeerde vrijgezel Arie uiteindelijk zijn oog vallen op charmante Netty. Ze vertellen dat in het Jeugdcentrum werd gestart met een kerkdienst om half 10 vanwege de vele mensen die in Hendrik Ido Ambacht kwamen wonen. Het christelijk jeugdcentrum, waarvoor Arie Hoogstad zelfs zijn horeca-diploma heeft gehaald,anders mochten er geen bruiloften gegeven worden, om zo snel mogelijk de aflossing te betalen. Netty herinnert zich een tijd waarin zij vrijwel dagelijks – na haar werk bij Kauling – ‘s avonds meehielp omdat door de nieuwbouw aan de Tesselschadestraat aan bruiloften geen gebrek was.
Arie verteld nog zo’n drie jaar regisseur te zijn geweest van de toneelclub. In die tijd waarin uitgaan, horeca, film en theater nog een schaars goed was in Hendrik Ido Ambacht, was de uitvoering van een komisch stuk als “Horen zien en zwijgen” een welkome afleiding. In zijn vrije tijd was Arie ook bij ASWH te vinden en lid sinds 60 jaar. In zijn werkzaam leven was Arie 36 jaar lang verbonden als hoofd adm./ personeelszaken bij LBS.
Netty intussen werkte voor hun huwelijk in de winkel van Kauling. In vrije tijd virtuoos de naaimachine hanterend want zij is al van jongsaf aan gewend zelf kleding te (ver)maken voor zowel zichzelf als voor anderen.Ze trouwden in 1966 waar ze in Ridderkerk een flat kregen. Arie werd al snel gevraagd voor het kerkenwerk.Hun zoon werd geboren en drie jaar later kochten zij in Ambacht hun eerste woning. In Ambacht lag hun hart. Daar werd hun dochter geboren en hun gezin werd later uitgebreid met schoondochter en schoonzoon en twee kleinkinderen, waar ze vaak met liefde op oppassen.
In de Ark-gemeente zijn Arie en Netty betrokken en actieve leden. Kerkenwerk, bijbelkring, koffieschenken, filmochtenden etc.. de bijgaande foto zal dus bij velen herkenning opleveren. Op de vraag hoe zij de gemeente ervaren zegt Netty, die uit een wat strenger christelijk milieu stamt, dat zij het toch wel erg fijn zou vinden als de oogstdienst in de Ark weer in ere wordt hersteld om met elkaar te kunnen danken en delen. Beiden vinden zij de laagdrempeligheid van de Ark een groot goed omdat iedereen er terecht kan ongeacht zijn/haar geloofsinvulling.
Arie besluit met te zeggen dat hij in het afgelopen jaar werkelijk heeft ervaren dat als mensen om je heen voor je bidden en aan je denken dit niet alleen een hartverwarmende laag legt om pijn en moeilijkheden maar ook een onbenoembare innerlijke lading meegeeft waarvoor hij intens dankbaar is.Gerelateerd:


 

Nieuwsbrief Ark op koers • Snel contact:

  06 - 383 041 09


  E-mail: ds@dearkonline.nl

 •  
 • Kerkdiensten:

  Elke zondag 10:00 uur


  Adres: Olijfgaarde 12 Hendrik Ido Ambacht

 •  
 • Collectebonnen:

  Bestel collectebonnen

 •  
 • Volg De Ark op:

   


 •