Interview met de familie Van Helden

Mijn hilarische zoektocht naar huisnr. 10 op de Willem van Ewijcklaan levert de start van een gezellig gesprek met Wico en Florence van Helden. Waar men in planologische verwarring verkeren kan v.w.b. de locatie van de woning zo duidelijk is hun positie en verankering in de Ambachtse samenleving. Velen zullen hen dus herkennen in de zonnige familiefoto.
Beiden zijn geboren en getogen Ambachters . Wico kerkte als kind bij wijk Centrum en heeft na zijn middelbare school zo’n beetje uit de losse pols voor de opleiding Informatica gekozen. Dat blijkt een prima keuze te zijn geweest. Florence kerkte van huis uit twee maal per zondag bij Elim (quote “ik ben een Elemiet” unquote) . Zij heeft een opleiding tot kraamverzorgster gevolgd. Even halen we herinneringen op aan de kraamvrouwentijd van toen en de veranderingen die sindsdien zijn ontstaan.
Zo’n 19 jaar geleden zijn Wico en Florence met elkaar getrouwd. Ze kregen vier kinderen; Anouk (17), Arwin (16), Evi (13)en Yoran (8).
De eerste jaren gingen zij samen naar de Elimkerk maar besloten zich toen aan te sluiten bij wijk Centrum/de Ark. Zij vertellen dat het verkrijgen van een eigen gebouw een flinke stimulans was voor de gemeente, de beleving en de gemeenschapszin. De open en naar buiten gerichte houding vinden zij prettig, onderzoek houdt een mens bezig en bewust en ook is het fijn je met /bij elkaar “vrij” te voelen zonder een teveel aan sociale controle.
Florence blijkt alweer 9 jaar mee te draaien in de Kinderkerk en Wico is actief als kerkeraadslid. Zelf heb ik Florence ontmoet tijdens het vaste uurtje woensdagwandelen waaraan een aantal Ark-leden alweer een jaartje vasthouden en wandelen blijkt ook een gezamenlijke liefhebberij van het koppel te zijn. Nu de kinderen groter zijn is het ook makkelijker om samen eens een ommetje te gaan maken. Daarnaast gaat Wico een paar keer per week joggen om zijn conditie vast te houden en ondertussen inspiratie te krijgen voor zijn werk; het bouwen van community’s voor o.a. bedrijfsleven en verenigingen. Een mooi voorbeeld daarvan is Ambacht Samen (www.ambachtsamen.nl) Hij vertelt dat ook voor omliggende gemeenten een “Samen” binnenkort werkelijkheid zal worden.
Waar Wico zijn community’s knutselt geeft Florence dan weer een spontane workshop bloemetjes haken. Met de jongste nog op de lagere school valt er altijd wel wat te doen.
De avond is omgevlogen en ik ga naar huis met het gevoel weer iets bijzonders te hebben ervaren.Gerelateerd:


 

Nieuwsbrief Ark op koers • Snel contact:

  06 - 383 041 09


  E-mail: ds@dearkonline.nl

 •  
 • Kerkdiensten:

  Elke zondag 10:00 uur


  Adres: Olijfgaarde 12 Hendrik Ido Ambacht

 •  
 • Collectebonnen:

  Bestel collectebonnen

 •  
 • Volg De Ark op:

   


 •