In gesprek met Dim en Marrie Barendregt

Dim en Marrie Barendregt

Als echte Ambachters wonen Dim en Marrie al meer dan 40 jaar in ons dorp. Marrie is geboren en getogen in t Ambacht, net zoals haar ouders, en Dim is na zijn huwelijk hier komen wonen. Zijn wortels liggen in Barendrecht. Twee jaar geleden mochten zij hun 40-jarig huwelijk vieren.
Dim en Marrie kennen elkaar van de vroegere CJV. Beiden waren zij actief in de clubs en het leiding geven. Bij een ontmoeting in de regio sloeg de vonk over.

Dim is in december 2008 met pensioen gegaan. Als bouwkundig opzichter bezocht en begeleide hij grote projecten van een architecten bureau in Rotterdam. Het was een zwervend beroep waarbij hij o.a. betrokken was bij de bouw van verpleeghuizen, scholen, dure woningen en de gevangenis in Dordrecht. Nu is er meer tijd voor hobby’s en de kinderen. Al 42 jaar is Dim lid van Ido’s mannenkoor. Ook is hij 38 jaar voorzitter van dit koor.
Twee jaar geleden heeft Dim een koninklijke onderscheiding gekregen voor het vele vrijwilligerswerk dat hij gedaan heeft.

Marrie was oorspronkelijk typiste op een scheepswerf. Na haar trouwen besloot zij te stoppen met werken. Er kwamen 3 kinderen, Ellen van nu 40 jaar, Willem-Peter 38 jaar en Danny van 33 jaar. Wel bleef zij vele jaren nog notuleren en typwerk doen voor het architectenbureau waar Dim ook voor werkte. Een actieve moeder die ook veel deed voor school. Ongeveer 30 jaar geleden is Marrie ernstig ziek geweest. Gelukkig mocht zij weer volledig genezen.

Hun gezamenlijke hobby is het vrijwilligerswerk voor De Zonnebloem. Marrie is sinds enkele jaren secretaresse van de afdeling in Hendrik Ido Ambacht. Beiden gaan regelmatig mee als begeleiding met vakantieweken en uitjes. Dankbaar en erg leuk werk.
Een andere liefde van hen samen is reizen. Zij hebben vele verre oorden bezocht.

Alle jaren dat zij samen in Ambacht wonen, hebben zij het zwervende bestaan van Wijkgemeente Centrum, nu de Ark, meegemaakt. Op vele verschillende plekken hebben zij gekerkt. Wanneer ik hen vraag hoe zij de Ark nu ervaren zegt Dim meteen zonder twijfel… een THUIS. Een vaste plek, een eigen onderkomen.
Na een tijdje iets minder betrokken geweest te zijn door ziekte en het overlijden van de moeder van Marrie zijn zij nu weer actief bij de gemeente aanwezig.
Eigenlijk kunnen zij niets bedenken wat ze graag anders zouden zien.
Dim en Marrie hebben geen belijdenis gedaan, omdat zij opgevoed zijn met de gedachte dat je voor 100 % moet doen wat je beloofd. Zij zien dit als een belangrijke en serieuze belofte waar je volledig achter moet staan.
Voor hen is de ark fijn zoals het is en gaan er graag heen. Ds Veldhuizen ervaren zij als een bindende factor.

Ik dank hen voor het prettige en open gesprek.Gerelateerd:


 

Nieuwsbrief Ark op koers • Snel contact:

  06 - 383 041 09


  E-mail: ds@dearkonline.nl

 •  
 • Kerkdiensten:

  Elke zondag 10:00 uur


  Adres: Olijfgaarde 12 Hendrik Ido Ambacht

 •  
 • Collectebonnen:

  Bestel collectebonnen

 •  
 • Volg De Ark op:

   


 •