In gesprek met Hennie en Froukje de Bruin

Op een zomerse avond wordt ik hartelijk ontvangen door Froukje en Hennie de Bruin in hun mooi verbouwde huis aan de Brederodehof. De kinderen zijn al naar bed, maar alle 3 (Wim, Teun en Anne) komen ze nog even naar beneden om te groeten….

Froukje is geboren en opgegroeid in Hattem, een Veluwse gemeente waar maar één Hervormde kerk was. Pas op latere leeftijd realiseerde ze zich dat alle stromingen die er binnen de Hervormde kerk zijn, in die kerk zaten. Terugkijkend heeft ze dat als positief ervaren, ze gingen bijvoorbeeld met z’n allen op kamp en ze kan zich de vele gesprekken nog goed herinneren. Waar ze vooral met plezier aan terug denkt, is dat men elkaar en elkaars meningen respecteerde en een ieder in zijn waarde liet.
In 1991 verhuisde ze naar Rotterdam waar ze de opleiding voor verpleegkundige ging volgen.
En op een dag ontmoette ze een hele aardige man in de trein….

Hennie werd op een boerderij in Ridderkerk geboren en heeft zijn jeugd daar doorgebracht. Zijn liefde voor de natuur is daar ontstaan en is hem altijd bijgebleven, toen hij technische bedrijfskunde ging studeren in Rotterdam en ook nu is de natuur hem lief.
En op een dag ontmoette hij een leuke griet in de trein, die hem haar telefoonnummer gaf na een prettig gesprek. Zo maakten ze kennis. Het klikte zo goed dat ze na een tijdje samen verder wilden en in Rotterdam gingen wonen.

Na zijn studie zijn ze samen 3 maanden op wereldreis geweest, Indonesië, Nieuw Zeeland, Hawaï, Amerika en Canada. Al pratend komen er prachtige herinneringen boven en ik zie dat dit een geweldige ervaring voor hun is geweest.
En op Hawaï hebben ze zich verloofd….

Als ik naar hobby’s vraag, geeft Froukje antwoord: “We hebben samen gedanst en samen gezongen. Dit laatste was op in een Interkerkelijk Jongerenkoor in Dordrecht. Hennie heeft daar de smaak te pakken gekregen, want hij begon er wat weifelend aan omdat ik alleen op dat koor mocht als hij mee kwam, maar hij is het wel leuk gaan vinden! We zijn er pas mee gestopt toen Wim het kerstkindje was.”
Froukje is een echt muziek-mens. Ze speelt orgel, piano en gitaar en werkt met veel plezier mee aan de jongerenband in de Ark. Ze bespeelt dan de piano.
Hennie is een heel creatief mens. Van toevallig materiaal maakt hij de mooiste dingen en ze werken nog ook! Hij laat me zelfs een prachtig beeld zien dat hij gemaakt heeft. Hier ben ik even stil van….
Ook de verbouwingen in hun huis komen meestal uit de koker van Hennie.
En sportief? Ja dat zijn ze ook. Ze zitten o.a. in de organisatie van het jaarlijkse volleybal toernooi dat vanuit het Jeugdcentrum wordt geregeld als afsluiting van het seizoen.

Sinds 2001 wonen ze met veel plezier in Ambacht en hoewel ze geografisch bij de wijk dorp waren ingedeeld, voelden ze zich meer thuis in de Ark. Ze omschrijven het heel mooi: “We ervaren in de Ark een tweedethuis-gevoel.” De openheid, de prettige contacten en de sfeer maken dat ze zich er prettig voelen.
Als ik vraag of er ook punten zijn die anders zouden kunnen, denken ze dat het goed is dat er veel aandacht is voor het groepsgebeuren, maar dat we in de Ark ervoor op moeten passen dat we oog blijven houden voor het individu.
Hennie sluit af met de opmerking dat hij het gigadruk heeft: “ Ik zou wel meer mee willen leven, maar daar heb ik nu echt geen tijd voor. Dat komt later wel weer! Maar door dit gesprek denk je weer eens na over “de dingen”!”

Froukje heeft inmiddels van de geschilde appeltjes (biologisch gegroeid aan opa’s boom) een heerlijke appelmoes gemaakt en ik mag een potje meenemen om thuis te proeven.Gerelateerd:


 

Nieuwsbrief Ark op koers • Snel contact:

  06 - 383 041 09


  E-mail: ds@dearkonline.nl

 •  
 • Kerkdiensten:

  Elke zondag 10:00 uur


  Adres: Olijfgaarde 12 Hendrik Ido Ambacht

 •  
 • Collectebonnen:

  Bestel collectebonnen

 •  
 • Volg De Ark op:

   


 •