Interview met Wilma en Hans Visser

Wilma en Hans Visser

Op een donkere winteravond word ik hartelijk ontvangen door Wilma en Hans Visser in hun huis in plan Krommeweg. Hun kleinkinderen Jamil en Yara kennen we eigenlijk beter omdat zij de zondagochtenden dat ze er zijn, altijd in de Ark naar voren komen en overal graag aan meedoen. Of het nu de loofhut is of een kerstfeest, ze zijn erbij.

Hans is geboren in Rotterdam, maar kwam al jong naar Ambacht waar zijn vader dominee was in de Vrije Evangelische Gemeente. Hij werkte als bevoorrader van boeken aan winkels en kazernes waar de soldaten de weekenden niet naar huis gingen. Als vertegenwoordiger was hij regelmatig vrijwillige taxichauffeur en dit vond hij zo leuk dat hij, toen hij de kans kreeg, dit werk als baan ging doen.

Wassenaar was de plaats waar Wilma ter wereld kwam. Na haar opleiding werkte ze op het reisbureau  naast de gevangenpoort in Den Haag. Ze verkocht hier toeristische reizen en zag, naast de vele toeristen menig politicus die een zakelijke reis boekte.

Na haar trouwen met Hans in 1979 in Wassenaar, kwam ze ook in Ambacht wonen. Ze hadden elkaar leren kennen met Pasen tijdens een reis naar Denemarken, die zij goedkoop via het reisbureau boekte en die hij als gezelschap van zijn vriend maakte voor het 25 jarig huwelijksfeest van de Deense moeder van die vriend. Hans stuitte letterlijk op Wilma die in het middenpad van de trein de krant zat te lezen. Na een afspraakje op mooie dag daar in Tivoli en een gezamenlijke terugreis, ontstond er vriendschap en trouwden ze.

Ze kregen 2 dochters. De oudste dochter Michelle trouwde in Tunesië en met haar man kwam ze tijdelijk bij haar ouders in Ambacht wonen, waar Jamil geboren werd. Ze gingen in België wonen en daar werd Yara geboren. Omdat de ouders beide in de horeca werkten, waren de kinderen van jongs af aan de weekenden bij hun grootouders Hans en Wilma in Ambacht. Ze zaten hier op korfbal, leerden zwemmen en de reddingsbrigade was een geliefd zaterdagmiddaguitje.

Ze komen hier nog steeds. Om het andere weekend haalt Hans ze op in België en genieten ze hier van alles wat ze hier hebben.

De jongste dochter Veronique woont samen in Ambacht met Fer en ze hebben een 12 jarige dochter Fay, die het heerlijk vindt met haar neef en nichtje op te trekken. 

Hobby’s? Zowel Wilma als Hans vergeten de tijd graag bij een legpuzzel, liefst van Jan van Haasteren, voor puzzelaars wel bekend. 😉 Daarnaast klust Hans graag en houdt de tuin bij.

Na hun huwelijk in 1980 zochten ze hier in Ambacht een kerk om zich bij aan te sluiten en voelden zich bij wijk Centrum eigenlijk gelijk thuis, hoewel ze de laagdrempelige diensten die toentertijd op de zondagmiddagen in Bekestein gehouden werden, ook graag bezochten en meeorganiseerden. “Bij de Ark heerst een gemoedelijke sfeer”, zegt Wilma, “je hoort erbij en er is belangstelling voor elkaar. Daarom hebben wij daarvoor gekozen.” Ook de kleinkinderen gaan graag en zaten tijdens de Coronaperiode eveneens om 10 uur voor de computer met een glas limonade. Zij willen graag overal bij zijn en aan alles meedoen als dat kan.

Jamil gaat inmiddels naar de jeugdkerk en is daar ook heel positief over. Meestal heeft hij online moeten meedoen en ziet daarom uit naar de ochtenden dat het weer lijfelijk kan. Hans als Wilma vinden allebei dat er veel gedaan wordt voor en aandacht besteed aan de jeugd in de Ark. Hier zijn ze heel blij mee.

Waar Hans ook blij mee is, is als er een bekend lied gezongen wordt. We zijn het eens dat naast de nieuwe liederen, die soms heel mooi zijn, ook een bekend lied kan ontroeren.

We sluiten af met de woorden dat het, na de Coronamaatregels, heerlijk is dat we weer naar de Ark kunnen en weer iedereen kunnen zien en ontmoeten.Gerelateerd:


 

Nieuwsbrief Ark op koers • Snel contact:

  06 - 383 041 09


  E-mail: ds@dearkonline.nl

 •  
 • Kerkdiensten:

  Elke zondag 10:00 uur


  Adres: Olijfgaarde 12 Hendrik Ido Ambacht

 •  
 • Collectebonnen:

  Bestel collectebonnen

 •  
 • Volg De Ark op:

   


 •