Interview met Pieter de Munck

Op de valreep van 2020 heb ik een ‘digitale’ ontmoeting met Pieter de Munck. Door de Corona-maatregelen is een fysieke ontmoeting helaas niet mogelijk; gelukkig biedt de techniek uitkomst. Binnen de Ark is Pieter een bekend gezicht; hij is namelijk al jarenlang betrokken bij de kindernevendienst.

Sinds de Corona-crisis geeft hij of Agnes v/d Enden tijdens de zondagse eredienst invulling aan het onderdeel voor de kinderen. Presenteren voor de KerkTV gaat hem goed af; de reacties zijn eensgezind positief. Daar gaat echter wel de nodige voorbereiding aan vooraf. Het programma ‘Kind op zondag’ geeft richtlijnen voor de invulling van de kinderkerk maar daarmee is het nog niet klaar. Een inhoudelijk goed verhaal met eigen invulling, inclusief een passend lied en een opdracht of een kleurplaat op de website vergt de nodige creativiteit van de leiding. Alle bewondering hiervoor!

Pieter is 31 jaar en een geboren Ambachter. Na zijn VWO-opleiding aan het DevelsteinCollege heeft hij in Breda een HBO-opleiding voor Fysiotherapie gevolgd. Bij de polikliniek van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en Zwijndrecht brengt hij zijn vak in de praktijk. Hij helpt patiënten bij het revalideren na operaties en langdurige ziektes. Sinds kort worden binnen zijn afdeling ook ex-corona patiënten begeleid tijdens dit proces.

Als passie heeft Pieter: Schaatsen! Wekelijks draait hij in Breda op hoge snelheid minstens een uur lang z’n rondjes op de 400 meter lange kunstijsbaan. En dat al jaren lang! Bij IJssportvereniging Alblasserwaard houdt hij als vrijwilliger de prestaties van de clubleden bij. Zelf behaalde hij vorig jaar bij het Nederlands kampioenschap in zijn klasse en leeftijdscategorie een eervolle 6e plaats. Wie weet wat de toekomst op dit gebied nog brengt. Dit winterseizoen worden vanwege alle beperkingen helaas geen toernooien en kampioenschappen gehouden; gelukkig is trainen tot nu toe wel mogelijk.

Pieter is van huis uit lid van de Ark. Een concrete keuze voor de Ark heeft hij dan ook niet hoeven maken. De vrijheid om jezelf te zijn met daarnaast een inhoudelijke en positieve boodschap, dat is het onderscheidend vermogen van de Ark waar Pieter zich bij thuis voelt.
Als begeleider van de Pinksterkampen is hij betrokken bij het jeugdwerk binnen de andere wijkgemeenten in Hendrik Ido Ambacht. Zijn deelname als lid van de Ark wordt daar erg gewaardeerd.

Binnenkort ontvang Pieter de sleutels van zijn nieuwe woning in Zwijndrecht. De komende tijd zal in het teken staan van klussen, inrichten en verhuizen. Ondanks de wisseling van woonplaats blijft Pieter vooralsnog wel lid bij De Ark in Hendrik Ido Ambacht. Gelukkig maar want zowel de kinderen als de ouderen luisteren graag naar zijn verhalen!Gerelateerd:


 

Nieuwsbrief Ark op koers • Snel contact:

  06 - 383 041 09


  E-mail: ds@dearkonline.nl

 •  
 • Kerkdiensten:

  Elke zondag 10:00 uur


  Adres: Olijfgaarde 12 Hendrik Ido Ambacht

 •  
 • Collectebonnen:

  Bestel collectebonnen

 •  
 • Volg De Ark op:

   


 •