In gesprek met Kees en Trudie van Rosmalen

Kees en Trudie van Rosmalen

Kees en Trudie zijn geen geboren Ambachters, maar ze wonen er al jaren zeer naar hun zin.  Kees is in 1958 geboren in Rhoon en daar ook opgegroeid, geboren en getogen zoals dat heet. Hij heeft de lagere school doorlopen (die heette toen nog zo!) waarna de LTS en de MTS volgden. Kees is dus iemand met een technische achtergrond. Hij heeft die technische vaardigheden 25 jaar lang kunnen inzetten in zijn werk als elektromonteur. Momenteel werkt hij bij het bouwbedrijf Adriaan van Erk in Bergambacht en ook daar heeft hij een technische baan als monteur.

Trudie is geboren in Rotterdam in het ziekenhuis, maar is na 10 dagen ‘verhuisd’ naar Ridderkerk. Daar is ze opgegroeid en is er blijven wonen tot 2004. Maar daarover straks meer. Trudie heeft een baan in de zorg als doktersassistente. Haar werkzame tijd brengt ze door in het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam.

Kees en Trudie hebben elkaar op wat latere leeftijd ontmoet. Trudie had toen al 2 kinderen. Ze vond het heel belangrijk dat, naast de klik die zij meteen met Kees had, die klik ook tussen de kinderen en Kees zou plaatsvinden. Dat is gelukkig helemaal goed gekomen en dit leverde een mooie basis op om met z’n vieren als gezin samen verder te gaan.

Dat samen verder gaan vond noch in Rhoon, noch in Riderkerk plaats. De één wilde niet naar Rhoon, de ander niet naar Ridderkerk. Dan zit er niets anders op dan te zoeken naar een compromis. En gelukkig was Ambacht voor allebei een acceptabele oplossing. Tot op heden wonen ze nog altijd met veel plezier in de woning, die ze in 2004 betrokken. Inmiddels niet meer met z’n vieren, want de beide kinderen, een dochter en een zoon hebben het ouderlijk huis verlaten. Natasja, de oudste van de twee, is werkzaam in het onderwijs als leerkracht op een kindcentrum in Zwijndrecht en Dyon werkt als vorkheftruckchauffeur in Gorkum.
Inmiddels zijn er ook 2 kleindochters, Sophie en Sarah, waar ze vol trots over praten. De beide meisjes komen ook vaak logeren bij opa en oma. Voor de dames is speciaal een stapelbed gekocht, maar het liefst liggen ze samen in het bovenbed te slapen. Ja wat je thuis niet hebt….

Op zaterdag staat Kees achter de bar bij ASWH. Daar vindt hij z’n ontspanning en Trudie zit er regelmatig met de dames te praten in de kantine. Kees geeft aan dat hij niet alle namen van de ‘cliëntèle’ kan onthouden, maar wel weet wat ze willen drinken, al voordat ze de bestelling doen. Dat is hèt kenmerk van een goede barkeeper en ook voetballiefhebbers hebben zo hun vaste gewoontes blijkbaar.
Voor Kees en Trudie was het een toch wel aparte, positieve gewaarwording, dat zij op zondag in de Ark veel mensen tegenkwamen, die zij op zaterdag bij ASWH ontmoetten.
Verder houden Kees en Trudie van theater, musicals, uit eten en een weekendje weg. Daarnaast zingt Trudie ook zelf in een koor. Dus zowel sport als cultuur zijn onderdeel van hun leven.

Toen ze pas in Ambacht woonden kerkten ze nog in de Goede Herderkerk in Ridderkerk. Op enig moment was er een gemeenteavond in de Ark, waarin de profielschets voor een nieuwe dominee op de agenda stond. Trudie is naar die avond gegaan en vanaf die tijd ook gebleven. Dat was de start in De Ark, die dus eigenlijk min of meer samenviel met de start van Piet van Veldhuizen.

Wat hen aantrekt is het laagdrempelige, de warmte van de mensen, waarbij ook naar elkaar wordt omgekeken. Dat hebben ze zelf ervaren toen Trudie met een geblesseerde schouder  zat. Een groep dames uit de gemeente is toen gekomen om schoon te maken, te strijken, samen boodschappen te doen, of gewoon ff bakkie koffie te doen. Daar was ze erg dankbaar voor.
Wat hen allebei ook aantrekt is, dat het niet streng is (niet dogmatisch) en dit geeft ruimte voor een stukje persoonlijke invulling van het geloof.

Er is ook kritiek. Kees, die katholiek is opgevoed mist wel de kerstsfeer met een kerstnachtdienst en een kerstdienst op de 1e kerstdag. En dan een dienst echt in de kerstsfeer en de nachtdienst in het eigen kerkgebouw. Dat wordt wel als gemis ervaren. Maar verder zijn ze erg tevreden over de gemeente.

De Ark een koud gebouw van buiten, maar zo warm binnen!!Gerelateerd:


 

Nieuwsbrief Ark op koers • Snel contact:

  06 - 383 041 09


  E-mail: ds@dearkonline.nl

 •  
 • Kerkdiensten:

  Elke zondag 10:00 uur


  Adres: Olijfgaarde 12 Hendrik Ido Ambacht

 •  
 • Collectebonnen:

  Bestel collectebonnen

 •  
 • Volg De Ark op:

   


 •