In gesprek met Sander en Daphne Kap

Sander en Daphne Kap

In de Volgerlanden, niet ver van de Ark, heb ik een afspraak met Sander en Daphne Kap.

Sander en Daphne zijn beiden werkzaam in het onderwijs. Sander werkt al 23 jaar aan het Grafisch Lyceum te Rotterdam, begonnen met vakantiewerk als conciërge, nu als praktijkleraar in het VMBO met als speerpunten Media, Vormgeving en ICT. Daphne is directrice van een basisschool in Barendrecht. Na een start als leerkracht in H.I. Ambacht heeft zij diverse leidinggevende functies binnen het onderwijs bekleed.

Zeilen is hun gezamenlijke passie. Met windkracht 5 om de Razende Bol bij Den Helder, op de Grevelingen, het binnenwater of op zee voor de kust van Kroatië. Wind in de zeilen en de motor uit is voor hun maximale ontspanning. Hun twee zonen Daan en Thijs, beiden 16 jaar, gaan graag mee. Van tijd tot tijd nemen ze het roer over maar kiezen ook graag voor de automatische piloot, lekker makkelijk. Vakanties zijn -uitzonderingen daargelaten- steevast zeilvakanties.

Sander en Daphne wonen al 20 jaar in Hendrik Ido Ambacht, de eerste 12 jaar aan de Ring, daarna in de Volgerlanden. Tijdens haar jeugd heeft Daphne tien jaar in Zuid Afrika gewoond waar haar vader zijn werk had. Na haar terugkeer is de jeugdliefde voor Sander uitgegroeid tot een hechte relatie. Als pas getrouwd stel hebben ze eerst een aantal jaren in Rotterdam Zuid gewoond. Daar waren ze nauw betrokken bij de Nieuw Apostolische Kerk. Na hun verhuizing naar H.I. Ambacht zijn zij daar nog een tijd lang blijven kerken.

Toen de jongens naar CBS Meander gingen kwam het gezin via de scholendiensten in contact met de Ark. De overstap naar de Ark die na enige tijd volgde was een grote stap. Afscheid nemen van een kerkgemeenschap waar je opgegroeid bent en waar je lange tijd nauw bij betrokken bent geweest is niet makkelijk. Echter, lid zijn van een kerk in je eigen woonomgeving en de sociale contacten die daaruit ontstaan heeft een grote meerwaarde voor je geloof en draagt bij aan verdieping. In de Ark vond de familie Kap een kerk waar zonder oordeel voor iedereen een plek is, waar ruimte is om een persoonlijk geloof te ontwikkelen, om te ontdekken wie je bent en wie je wilt zijn.

Als jeugdouderling heeft Sander het werk van Jacqueline v/d Merwe voortgezet. Samen met Cees Nugteren heeft hij de Jeugdkerk opgezet; eenmaal per maand komen jongeren en jongvolwassenen tijdens de kerkdienst in het jeugdcentrum bij elkaar om daar op hun eigen manier hetzelfde onderwerp als in de kerkdienst te behandelen. Vanwege een vacature is ook Daphne tijdelijk actief bij het jeugdwerk. Sander is eveneens lid van de techniek-groep die zorgdraagt voor beeld en geluid in de Ark, onderwerpen die nauw aansluiten bij zijn dagelijkse werk aan het Grafisch Lyceum.

Grote kans dat u Sander of Daphne in de Ark al wel eens ontmoet hebt!

Na bedankt te hebben voor het gezellige gesprek fiets ik terug naar huis, met de wind in de rug…Gerelateerd:


 

Nieuwsbrief Ark op koers • Snel contact:

  06 - 383 041 09


  E-mail: ds@dearkonline.nl

 •  
 • Kerkdiensten:

  Elke zondag 10:00 uur


  Adres: Olijfgaarde 12 Hendrik Ido Ambacht

 •  
 • Collectebonnen:

  Bestel collectebonnen

 •  
 • Volg De Ark op:

   


 •