In gesprek met Merijn en Lide Schipper

Merijn en Lide wonen vanaf december 2008 in Hendrik Ido Ambacht. Ze zijn daarom ook nog betrekkelijk nieuw in onze gemeente. Maar iedereen die op 29 augustus j.l. in de Ark was, is getuige geweest van de doop van hun jongste dochter Madelief. Madelief heeft een ouder broertje van 2 jaar met de naam Benjamin en de oudste van het drietal kinderen is Jasmijn van 4 jaar. Sinds kort gaat Jasmijn naar school, waar ze in groep 1 op De Tweestroom zit.

Lide (29 jaar) is als moeder van drie jonge kinderen op dit moment nogal aan huis gebonden. Haar werk als schoonheidsspecialiste oefent ze dan ook maar beperkt uit. Het komt neer op de avonduurtjes, waarin ze aan huis haar klanten ontvangt. Op die manier werkt ze als kleine zelfstandige.
Merijn (34 jaar) heeft de autoschool in Driebergen gevolgd (IVA). Die opleiding spitste zich toe op verkoop en management. Inmiddels zit hij in een totaal andere sector. Als werknemer bij Hunter Douglas, dat is het moederbedrijf van bijv. Luxaflex, is hij verantwoordelijk voor de customer service. Het bedrijf richt zich op de verkoop van o.a. plafonds, gevels en zonwering.

De huidige baan van Merijn was ook de aanleiding voor een verhuizing vanuit Meerkerk. De A15 richting Rotterdam was elke dag een obstakel en dan moeten er keuzes gemaakt worden. Na ook in andere plaatsen te hebben rondgekeken is de keus op Ambacht gevallen. Het begon met een tijdelijke start op een flatje. Maar, nadat de vorige bewoners waren vertrokken, konden zij hun huidige woning betrekken. Inmiddels wonen ze naar tevredenheid aan de Landmanshof.

Als ik vraag naar hun hobby’s noemt Merijn het bouwen van radiobestuurbare modelvliegtuigen (en ze daarna ook besturen natuurlijk) en hij heeft een muzikale kant die tot uiting komt in het spelen van (bas-)gitaar.
Lide geeft aan dat haar werk als schoonheidsspecialiste momenteel voor haar ontspanningsmomenten zijn. Merijn heeft dan de zorg over de kinderen, waardoor zij zich helemaal kan concentreren op de klant. Daarnaast leest ze graag.

Komende vanuit Meerkerk zijn ze nog enige tijd aan hun oude kerkelijke gemeente in Gorkum blijven hangen. Maar na enige oriëntatie binnen de kerkelijke mogelijkheden die Ambacht biedt, sprak de Ark hen het meeste aan. Vooral de gastvrijheid, vriendelijkheid en de dominee waren zaken die de doorslag hebben gegeven. Wat bij doorvragen over de dominee wordt vermeld is zijn openheid, laagdrempeligheid en de stijl van preken. Regelmatig prikkelt de preek tot nadenken en dat doet hen goed. Of zoals Merijn verwoordt: “Ik hoef niet elke week een aai over mijn bol te krijgen.” Al met al klinkt duidelijk door dat ze zich inmiddels prima thuis voelen in onze gemeente en dus een goede keus gemaakt hebben.

Na nog over allerlei andere zaken te hebben gesproken, verlaat ik rond half 11 hun woning en wil ik hen hartelijk bedanken voor dit gesprek.Gerelateerd:


 

Nieuwsbrief Ark op koers • Snel contact:

  06 - 383 041 09


  E-mail: ds@dearkonline.nl

 •  
 • Kerkdiensten:

  Elke zondag 10:00 uur


  Adres: Olijfgaarde 12 Hendrik Ido Ambacht

 •  
 • Collectebonnen:

  Bestel collectebonnen

 •  
 • Volg De Ark op:

   


 •