In gesprek met Michel de Groot

Michel de Groot

Als ik arriveer en aanbel bij mijn afspraak van deze avond, lees ik op de voordeur ‘familie de Groot’.
Dit impliceert, dat Michel er niet alleen woont. Dat blijkt ook het geval als de deur open gaat, want Michel heeft zijn, op dat moment niet helemaal fitte zoon, op de arm. Zoonlief wordt naar bed gebracht en laat zich verder die avond niet meer horen.
Michel, ook bekend vanuit de kerkenraad, is geboren in het ziekenhuis in Schiedam, maar het gezin woont dan in Vlaardingen. Op zijn 6e jaar volgt er een verhuizing naar Rotterdam Zuid en weer 6 jaar later wordt Ambacht de nieuwe woonplaats. Dan overlijdt zijn vader, als hij 13 jaar oud is. Als Michel 18 jaar is, volgt er nog een verhuizing naar De Volgerlanden. Na nog een aantal adressen op zijn rondzwervingen, o.a. in Frankrijk en Indonesië, komt Michel toch weer terug naar de vertrouwde omgeving en woont nu samen met zijn vrouw Kylie en zoon Senn op een mooie plek in Zwijndrecht.

In 2014 zijn Michel en Kylie getrouwd. Kylie, werkt 3 dagen per week bij een elektrotechnisch bureau in Zwijndrecht. Ze hebben 1 zoon Senn en voor de 3 jarige Senn zijn, of liever gezegd waren de ouders op zoek naar een basisschool. Die is inmiddels gevonden en het wordt een school in de buurt.

Qua opleidingen en werkzaamheden heeft Michel een heel traject doorlopen. Door de verhuizingen begon het al met 3 basisscholen, gevolgd door de MAVO. Na zijn MBO opleiding Sociaal Cultureel Werker, vervolgde hij een HBO studie Small Business & Retail Management.

De beveiligingstak was ooit zijn ‘wereld’, waar hij als sales manager werd afgerekend op zijn targets. Maar via deze uiteenlopende opleidingen en werkervaringen komen nu zowel de zorgkant als de commerciële kant bij elkaar in zijn huidige baan. Sinds aanvang 2018 werkt hij namelijk bij één van de grootste bedrijven in Nederland, dat zich een jaar of 4 geleden zich ook op de zorg heeft gericht. Een sector waar menselijkheid heel belangrijk is, maar waar ook efficiency en doelgerichtheid wordt gevraagd. Deze 2 ‘poten’ komen nu samen Michels huidige baan, waar hij met veel passie over spreekt. Dat is heel mooi, want dit betekent dat het hem veel voldoening geeft. Bovendien zit hij in een potential traject voor hogere functies. Al met al uitdaging genoeg.

Michel is ook sportief ingesteld. Zo’n 15 jaar geleden is hij begonnen met zaalvoetbal en daarnaast wordt ook hardlopen en fitness genoemd als hobby’s.

Michel komt nu zo’n 5 jaar in de Ark. Hij heeft belijdenis gedaan na eerst een periode van twijfel over het geloof te hebben gehad. Na een Alfa cursus kwam hij tot andere inzichten. Het was niet het geloof ‘an sich’, maar wat de mensen er mee deden en er van maakten, wat hem stoorde. Inmiddels zit Michel ook in de kerkenraad en merkt hij op: “Heel leuk dat nu ook mijn zus in de kerkraad zit, dat we er samen deel van uitmaken.”

Zijn insteek is om vanuit een positief kritische houding een bijdrage te leveren aan het beleid van De Ark. Wat hem zeker aanspreekt in De Ark is de ruimdenkendheid, met eerbied en respect voor elkaars mening en denkbeelden. Wat anders kan of moet, is de muzikale omlijsting van de kerkdiensten. Daar mag van Michel meer beleving vanuit gaan. Ik wil Michel bedanken voor de openheid tijdens dit gesprek.Gerelateerd:


 

Nieuwsbrief Ark op koers • Snel contact:

  06 - 383 041 09


  E-mail: ds@dearkonline.nl

 •  
 • Kerkdiensten:

  Elke zondag 10:00 uur


  Adres: Olijfgaarde 12 Hendrik Ido Ambacht

 •  
 • Collectebonnen:

  Bestel collectebonnen

 •  
 • Volg De Ark op:

   


 •