Interview met ouderling Hans Hamburger

Dit keer geen interview “aan huis” maar een boeiend gesprek in De Ark met Hans Hamburger één van onze ouderlingen.

De reden hiervoor was dat Hans in Cillaarshoek woont wat onder de gemeente Strijen valt. Niet al te ver weg natuurlijk maar Hans moest deze dag toch in de buurt zijn.

Hans maakte kennis met De Ark, en wij natuurlijk met hem, omdat hij zijn stage onder leiding van ds. Piet van Veldhuizen in de Ark heeft gedaan. Hans studeert sinds enkele jaren theologie in Amsterdam en hij hoopt volgend jaar zomer zijn Master te halen. Hij studeert voor zijn plezier en ambieert geen baan als dominee maar wil wel graag zo nu en dan preken. Momenteel doet Hans zijn tweede stage in Dubbeldam.

Hans is lid geworden van onze kerk omdat hij zich hier thuis voelt. Een paar jaar geleden is hij toegetreden tot de kerkenraad als ouderling. Hij schrijft altijd een beknopte samenvatting van de kerkenraadsvergaderingen in de nieuwsbrief en heeft de nieuwe beamergroep opgericht. Hij ziet er verder naar uit dat de kerkendiensten voortaan niet alleen van geluid maar ook van beeld voorzien, uitgezonden gaan worden. Hij is een ervaren ouderling, inmiddels is dit de vijfde keer dat hij deel uit maakt van een kerkenraad. Op zijn 20e was hij al jeugdouderling.

Hans is een rasechte Hagenees en is na zijn middelbare school elektrotechniek in Delft gaan studeren. Na het behalen van zijn studie heeft hij eerst een aantal jaar bij Philips gewerkt en is daarna tot aan zijn (vervroegd) pensioen bij Shell in Den Haag gaan werken in de IT.

Hans was getrouwd met Francien totdat zij helaas in 2004 overleed. In 2005 kreeg Hans de kans om vervroegd met pensioen te gaan. Via zijn ex werkgever kon hij een cursus “Pensioen in zicht”, gaan volgen. Daar ontmoette hij Wil met wie hij 10 jaar geleden in het huwelijksbootje stapte. Hans heeft twee dochters samen met Francien en ook Wil heeft een dochter en met elkaar hebben ze dus 3 dochters en inmiddels 5 kleinkinderen.

Hans is niet echt sportief en houdt meer van leren en studeren. Hij rijdt ook heel graag motor en is in het bezit van een indrukwekkend grote motor waarop hij ook deze middag in motorpak, motorlaarzen en helm aan kwam rijden.

Hans is erg positief over onze gemeente. Het is een brede gemeente waarin veel mensen zich thuis voelen en waar respect is voor andere opvattingen. Hij is dankbaar voor het beamerteam dat onder zijn leiding prima functioneert en waar hij zelf ook onderdeel van uit maakt. Ook het enorm aantal vrijwilligers dat meewerkt om de kerk te laten functioneren maakt hem blij.

Ik vroeg hem of er nog verbeterpunten zijn binnen de Ark. Hij zei “alles kan altijd beter, maar moet dat”? Toch ziet hij de kerk liever wat hipper een aantrekkelijker voor de jeugd en jongvolwassenen. Het baart hem zorgen dat er weinig jongeren in de kerk zitten. Kinderen zijn er gelukkig volop maar hoe hou je dat vast als ze ouder worden. Hans denkt dat veel psalmen en gezangen in onbegrijpelijk oud Nederlands nog steeds door ons gezongen worden en dat een orgel niet geschikt is om moderne liederen te begeleiden. Graag ziet Hans een swingende band met goede muzikanten met eigentijdse songs. Dit, zo zegt Hans, zal veel mensen vooral de jeugd veel meer aanspreken.Gerelateerd:


 

Nieuwsbrief Ark op koers • Snel contact:

  06 - 383 041 09


  E-mail: ds@dearkonline.nl

 •  
 • Kerkdiensten:

  Elke zondag 10:00 uur


  Adres: Olijfgaarde 12 Hendrik Ido Ambacht

 •  
 • Collectebonnen:

  Bestel collectebonnen

 •  
 • Volg De Ark op:

   


 •